E cigaretter er den nye trend

Hvis du ønsker at stoppe med at ryge, og ikke er lykkedes endnu med at blive røgfri, så bør du kraftigt overveje at forsøge dig med e cigaretter. Ved at skifte til en e-cigaret vil du opleve at du får samme følelse som at ryge en cigaret, men forskellen er bare at du ikke ryger røg.

 

Du ryger i stedet en damp, som ligner cigaretrøg. Men i virkeligheden er det blot en damp som har hovedingrediensen Propylene Glycol, som også bruges i fødevarer, samt i de røgmaskiner som bruges på diskoteker rundt omkring i Danmark.

Denne slags damp kaldes e juice. Sådan e juice får med rigtig mange forskellige smage, og indeholder ud over Porpylene Glycol, også naturlige aromastoffer og nikotin. En e juice skal ikke nødvendigvis indeholde nikotin, man kan også få dem helt nikotin-fri. Mange rygere vælger dog at bruge e juice med nikotin i starten, når de ønsker at stoppe med at ryge. Grunden til dette er, at en ryger har behov få at få nikotin, da han ellers konstant vil føle en trang til at skulle ryge en cigaret.

 

E cigaretter har i Danmark hjulpet utroligt mange mennesker med at blive røgfrie. En e cigaret er også utrolig ned at have med, når man er på farten, da man nemt kan have den i lommen, uden problemer. Da man blot skal trykke på en knap for at aktiverer den, har man aldrig brug hver hverken lighter eller askebærer.

 

I øjeblikket foregår der en debat i Danmark, om hvorvidt e cigaretter skal være lovlige. På den ene side er der nogle som mener at e cigaretter bør forbydes, imens mange andre mener at en e cigaret er et godt værktøj til at hjælpe folk med at stoppe deres afhængighed af tobakscigaretter.

 

Tobaks producenterne har fornyligt oplyst at det samlede cigaret salg faldt med 11 % i 2013. Mange mener at dette skyldes at danskerne har held med at droppe smøgerne ved hjælp af e cigaretterne.

 

Der afventes i øjeblikket en afgørelse fra EU, som vil forme den fremtidige lovgivning for e-cigaretter i både Danmark og resten af EU.