Opstart af lokal virksomhed – Online eller ikke?

opstart af virksomhed som f.eks. brikettertilbud.dkFor mange kan det være en svær nok beslutning om man skal starte virksomhed eller ikke. Du har måske en god ide og overvejer at blive selvstændig men tør du tage chancen og springe ud i det? Nu om dage er det endnu flere beslutninger der skal træffes. Du skal nu også overveje om det er tale om en lokale virksomhed, en online virksomhed eller begge dele. For nogle vil det måske ikke give så meget mening med en online version, er du f.eks. smed vil størstedelen af dine kunder alligevel være fra lokal området, og her kan en simpel hjemmeside med information om åbningstider og kontakt telefonnummer være helt fint. Sælger du i stedet brænde og briketter, kan du også godt være en lokal virksomhed, men her vil det give meget mere mening at gå online da ting som netop brænde eller briketter er noget man lige så nemt kan købe online hvis man så spare penge samtidigt. Grunden til at vi har valgt dette er at vi netop har afsluttet en case hvor vi lånte penge ud til opstart af en webshop som netop solgte produkter som bøge brænde, træbriketter og træpiller og i første omgang udelukkende ville levere til de lokale. De ændrede dog strategi i sidste øjeblik og valgte i stedet også at tilbyde deres produkter online via hjemmesiden brikettertilbud.dk som både sælger træ men også giver masser af informationer om de forskellige træsorter og briketter. Det viste sig at være en rigtig god ide, da de nu sælger produkter til Jylland, Fyn og Sjælland frem for blot at sælge til midtjyderne som de startede med. Da mange folk ikke selv har mulighed for at hente en palle briketter, smide den på traileren og selv læsse den af, vælger de fleste at bestille deres brænde med levering og her er der faktisk ikke den store forskel i prisen, om det skal laves inden for 20km eller 200km. Husk vores nye Halloween fest her næste måned – Se mere i vores nye indlæg her. Så har du masser af tid til at prøve kostumer og finde det helt rigtige til dig, inden festen starter.

Men betyder dette at man altid skal gå online hvis det er muligt og giver mening? Nej, det afhænger helt af hvad du sælger og hvordan din forretnings struktur er strikket sammen. Især tøjfirmaer kan være svære at drive online da der kommer til at gå rigtig meget tid med at bytte vare og returvarer. Her er en lokal butik ofte en bedre løsning da man nemt og hurtigt kan gå ind og butik, kigge tøjet igen og prøve det mens man er der. Flere af de større online forhandlere af tøj har en retur procent på op imod 40. Det vil sige at næsten hver anden pakke de sender ud kommer igen. Så er det noget nemmere hvis man sælger briketter, her er retur procent betydeligt lavere da man jo ikke lige sender en pakke brænde eller træbriketter tilbage igen hvis farven ikke lige passer en.

Så inden man hopper ud i det og starter en online virksomhed op, bør man bruge lidt tid på lige at undersøge marked. Find ud af hvor sandsynligt er det at varen skal byttes, hvilket ekstra arbejde vil det give butikken. Er der potentielle købere i hele landet eller er de fleste faktisk lokale. Hvordan har du tænkt dig at skaffe trafik til din nye hjemmeside? Dette er et område som mange nye virksomheder ikke har overvejet, for størstedelen handler det i første omgang om blot at få en pæn og funktionel hjemmeside op og køre og så regner de med at kunderne selv finder den. I praktisk sker dette dog utroligt sjældent og der skal ofte lægges en større mængde penge i markedsføringen af virksomheden end til opbygning af hjemmesiden eller webshoppen.

Kilde:
Briketter Tilbud
Hjemmeside:Få mere information her