Spar penge med træbriketter

Vidste du at mange faktisk kan spare en hel del penge ved at skifte over til træbriketter eller træpiller frem for traditionelt brænde?

Grunden til dette er af disse produkter faktisk har en bedre brændeværdi end f.eks. bøgebrænde eller Ask som ellers hører til de mest benyttede former for biobrændsel herhjemme i følge en ny undersøgelse der er lavet inde på stokertraepiller.dk

Træbriketter

Briketter er fremstillet af savsmuld og små stykker træ, som opvarmes til lige under 300 grades. Her begynder træet at udskille en naturlig lim som gør at de forskellige stykker savsmuld og træ så småt begynder at klæbe sammen. Derefter udsættes massen for et højt tryk hvor den presses sammen til de velkendte gule briketter som vi alle kender. Faktisk er disse træbriketter presset så hårdt sammen, at træet er mere tæt end i normalle stykker træ. Træ der ligger og tørrer op, har det med at udvide sig lidt og derfor er træbriketterne tættere end almindeligt brænde.
En anden fordel ved briketterne, er at vandindholdet i disse typisk er på omkring 5-8%, hvor det i tørt brænde ligger lige under 20%. Når man afbrænder træ, så bliver en del af varmen brugt til at fjerne det vand og fugt som sidder i træet, jo mindre af det som i træet, jo mindre varme går til spilde til dette.
Hvis man tager disse to fordele i betragtning, så har træbriketterne end bedre brændeværdi end f.eks. ovntørret bøgebrænde. Det vil sige at du får mere varme ved at brænde et kubik meter træbriketter, end hvis du brænder en kubikmeter bøgebrænde.
En 3. fordel ved briketterne, er at de er nemmere at stable på grund af deres form. Derfor fylder de ofte mindre end almindeligt brænde gør. Disse 3 ting sammen har været med til t gøre træbriketterne utroligt populære herhjemme over de seneste 10 år.
Disse briketter er rigtig gode til at anvende i en brændeovn eller en pejs.

Træpiller

Træpiller minder meget om træbriketter, de er også fremstillet hovedsagligt af savsmuld, men kræver et lidt mere rent og fint grundprodukt end briketterne gør. Da mange træpiller benyttes i automatiske indførings systemer som f.eks. i de kendte Stokerfyr fra Stoker, er kvaliteten her rigtig vigtig. Hvis kvaliteten ikke er i top, dannes der ekstra meget aske, som kan skade dit fyr, eller i værste tilfælde føre til brænd i fyret. Der er også set flere eksempler på at pillerne er smuldret under indføring og stoppet indførings systemet til, så stokerfyret simpelthen stopper. Har man et meget stort forbrug af billige træpiller, så har man mulighed for at få en lastbil ud som med en slange påfylder din opbevarings tank, lidt på samme måde som man når fylder olie på sit oliefyr.

Priser

Da træpillerne kræver lidt finere grundmaterialer, er prisen på disse ofte lidt over prisen på briketterne. Typisk ligger en palle træbriketter på omkring 2.500 kroner inklusiv fragt. Dette er cirka samme pris som de fleste betaler for en palle med ovntørret bøg, hvis man ser bort fra de forskellige tilbud eller mængde rabatter.
Forskellen er at ved at benytte træbriketter får du mere varme for pengene, du skal ikke bruge helt så meget træ for at opnå samme varme som med andre typer af brænde.

Kilde:
http://stokertraepiller.dk